Technico Installatietechniek is verhuisd! Meer informatie
C1000 winkel verbouwing 1

Interview stagiair Wouter Boot

Wouter Boot (19) heeft met succes zijn stage van 16 weken bij TechniCo Installatietechniek B.V. afgerond. Wouter volgt de opleiding Middenkader Engineering Werktuigbouwkunde (Niveau 4) en zit in het 4e jaar. Hij heeft zich bezig gehouden met de werkvoorbereiding van projecten, waaronder CAD tekenen en bestellingen voor zowel werktuigbouwkundige als elektrotechnische projecten. Projectleiders Herman en Cua en Richard (directeur), hebben hem hierin begeleid.

 

Wat was je verwachting?

Ik wist in eerste instantie niet precies wat ik kon verwachten binnen TechniCo, mede omdat ik totaal geen ervaring had met installatietechniek.  Ik verwachtte dat ik veel tekenwerk zou gaan doen, en het uitwerken/ engineeren van werktuigbouwkundige installaties in woningen en utiliteit.

 

Wat had je niet verwacht te leren en gebeurde toch?

Ik had niet verwacht dat er zoveel meer bij kwam kijken. Zo heb ik ervaren dat er een hoop op je af komt als je met een project bezig bent. Zeker in het begin van mijn stageperiode. Ik heb veel opgezocht en uitgewerkt om kennis te vergaren over installatietechniek.  Je moet met veel meer rekening houden dan het ontwerpen van installaties. In het begin voer je kleine opdrachten uit voor de projectleider, terwijl ik tegen het einde van mijn stageperiode een groot aandeel had in de voorbereiding van meerdere projecten.

 

Het mooie van TechniCo vond ik dat de mensen mij de ruimte gaven om zelfstandig mijn werk uit te voeren en dingen op te zoeken. Zodra ze mij beter leerden kennen kreeg ik steeds meer ruimte om zelfstandig voorbereidingen voor projecten uit te voeren.

 

Wat is het belangrijkste dat je geleerd hebt?

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat installatietechniek heel complex is. Je moet met veel dingen rekening houden, alles volgens geldende normen, planning van een opdrachtgever, planning derden, levertijden etc.  en je moet snel kunnen schakelen als dat nodig is. Goed communiceren met betrokken partijen is essentieel om misverstanden te voorkomen. 

Alles goed organiseren zodat je op tijd alle onderdelen hebt besteld, tekeningenpakket klaar hebt liggen of overige misverstanden tackelt, zodat  je in de uitvoering alle benodigde spullen beschikbaar hebt.

 

Wat was het leukste?

Het regelen van mensen en materialen, zorgen dat monteurs aan de slag kunnen zonder problemen, zodat de kosten laag blijven en onze klanten tevreden zijn over het eind resultaat.

 

Wat is je advies voor nieuw stagiaires?

Ik vond het erg leuk om te laten zien dat ik een grote bijdrage kon leveren aan TechniCo, zowel aan projecten als commerciële kwesties.  Toon interesse in het werk en laat collega’s zien dat je inzet toont. Ik vond het leuk om een grote verantwoordelijkheid te dragen omdat dit mij erg motiveerde om mijn werk zo goed mogelijk te doen. Zorg ervoor dat je je zelf blijft motiveren en de mate van verantwoordelijkheid neemt die bij je past, zodat je niet ondersneeuwt in het werk.

 

Wat ga je missen?

De werksfeer, omgang met collega’s, controle op locatie en contacten met monteurs. 

Terug naar overzicht

TechniCo Installatietechniek BV

Marquesweg 4
4462 HD Goes
info@technico-goes.nl

0113-36 20 50