Technico Installatietechniek is verhuisd! Meer informatie
nieuwbouw Orionis Vlissingen

Schenking voor VUmc Onderzoek naar Kinderkanker (VONK)

Op 26 november hebben Ko Zwemer van de Delmeco Group uit Goes en de heer Boers van Coffr uit Amsterdam gezamenlijk een donatie van € 46.000,00 gedaan voor het AML onderzoek gedaan door promovendus Romy van Weelderen, vallend onder VUmc Onderzoek Naar Kinderkanker (VONK). Acute Myeloïde Leukemie (AML) is een zeldzame vorm van bloedkanker. Jaarlijks wordt er bij ca. 25
kinderen in Nederland de diagnose AML gesteld.


De donatie zal o.a. gebruikt worden voor de zogenoemde Pro-Teico studie.

Dit is de internationale randomized controlled trial waarbij ze gaan onderzoeken of het antibioticum teicoplanine het aantal bloedvergiftigingen, veroorzaakt door streptokokken uit de Viridans-groep, kan verminderen indien dit tijdens de behandeling van kinderen met acute myeloïde leukemie (AML) wordt toegediend.  Belangrijke punten waarom dit onderzoek plaats moet vinden zijn:

  • Kinderen met acute myeloïde leukemie (AML) lopen, als gevolg van de intensieve behandeling, een hoog risico op ernstige infecties.
  • Viridans Groep Streptokokken (VGS) zijn bacteriën die bij 1 op de 3 a 4 kinderen een bloedvergiftiging veroorzaken gedurende de AML behandeling.
  • Deze bloedvergiftigingen zijn geassocieerd met een hoog risico op ernstige bijwerkingen en overlijden.
  • In een grote internationale randomized controlled trial zal onderzocht worden of het antibioticum teicoplanine het aantal bloedvergiftigingen, veroorzaakt door de VGS-bacterie, kan verminderen indien dit tijdens de behandeling van kinderen met AML wordt toegediend.
  • Kinderen met AML (0-19 jaar) uit Nederland, België, Scandinavische landen en Spanje, behandeld volgens het internationale NOPHO-DBH AML 2012 protocol, kunnen meedoen met de studie.
  • De resultaten zullen bijdragen aan de ontwikkeling van internationale infectiepreventie richtlijnen, met als doel het aantal infecties en infectie-gerelateerde bijwerkingen bij kinderen met AML te verminderen.

Terug naar overzicht

TechniCo Installatietechniek BV

Marquesweg 4
4462 HD Goes
info@technico-goes.nl

0113-36 20 50